Etsimässä uusia renkaita?

Hyväkuntoiset Talvirenkaat ovat suuri tekijä turvalliseen liikenteeseen.
Täysin uudenlainen nastarengas – henkilöautoihin ja SUV:hin. Fantastinen pito jäällä – vallankumoukselliseen talviajokokemukseen.
Gislaved NordFrost VAN renkaassa on turvallinen ja innovatiivinen suomalainen Tikka Spikes Oy:n valmistama TriStar-nasta. Uusi nasta takaa paremman jääpidon.

Liikkeistämme löytyy myös näitä merkkejä:

Talvirenkaat

Renkaiden kehittymisen ansiosta nasta- ja kitkarenkaiden ominaisuudet ovat selvästi lähentyneet toisiaan. Moni autoilija pohtii hyviä ja huonoja puolia nasta- ja kitkarenkaiden välillä, ja vaihtoehtoja punnitessa kannattaakin miettiä millaisilla teillä pääsääntöisesti ajaa, kuinka paljon ja miten kokenut kuski ratissa on.

Nastarenkaat sopivat erinomaisesti jäisille, sohjoisille ja lumisille teille. Kun sääolosuhteet vaihtelevat paljon, nastarenkailla on kokonaisuutena parempi pito eri tilanteissa. Nastarenkaita ostaessa on hyvä muistaa sisäänajo, joka on noin 500 kilometriä. Sisäänajon ansiosta nastat kiinnittyvät renkaisiin kunnolla. Sisäänajon aikana tulisi välttää voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia, jotta nastat eivät irtoaisi. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun 1. päivästä maaliskuun 31. päivään saakka, tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin asti. Mikäli sääolosuhteet vaativat, voi nastarenkaat vaihtaa alle jo aikaisemminkin.

Kitkarenkaat puolestaan sopivat vakaisiin olosuhteisiin, suojakeleille ja suolatuille teille. Kitkarenkaat ovat melutasoltaan hiljaisemmat ja ajettavuudeltaan mukavat. Kitkarenkaita ostaessa on tärkeää varmistaa, että ne ovat pohjoismaisiin talviolosuhteisiin tarkoitetut talvirenkaat, sillä esimerkiksi useat Keski-Eurooppaan suunnitellut kitkarenkaat eivät sovellu pohjoisiin olosuhteisiin. Kitkarenkaiden toiminta perustuu lamelleihin, jotka pureutuvat tiehen kiihdyttäessä ja jarruttaessa. Nastattomuudestaan huolimatta kitkarenkaat eivät sovellu ympärivuotiseen käyttöön, sillä lämpimissä olosuhteissa renkaan kulumis- ja pito-ominaisuudet heikentyvät merkittävästi. Kitkarenkaiden vaihtoaika on joustavampi kuin nastarenkaiden, sillä ne voidaan vaihtaa alle syksyllä heti säiden viiletessä ja vaihtaa pois vasta keväällä lumien sulettua.

Rengasmarketin talvirengasvalikoimasta löytyy niin nasta- kuin kitkarenkaitakin.
Esimerkiksi Continentalin Conti Viking Contact 6 -kitkarengas on menestynyt loistavasti rengastesteissä, saavuttaen Tekniikan Maailman kitkarengasvertailun ykkössijan vuonna 2016. Nastarenkaiden puolella Continental Ice Contact 2 -renkaat selvisivät puolestaan nastarengastestin jaetulle ykkössijalle.

Tutustu myös Rengasmarketin laajaan kesärengasvalikoimaan!